Ergenlik döneminde hemen hemen hepimizde görünen ve bir an önce kurtulmak istediğimiz, bunu yaparken de yüzümüzde izler bıraktığımız bakteri yuvası akneler…

Halk arasında sivilce (akne) olarak tabir edilen ve genelde yüz, boyun, sırt, kol ve omuzlarda görünen bir tanesi bile hayatımızı kâbusa çevirebilen akne neden oluyor ve bunu önlemek mümkün mü?

Ergenlik dönemlerinde sivilcelerin görünmesi hormonal dengesizlikler olarak açıklanıp vücudun strese bağlı dış yansıması olarak nitelendirilebiliyor. Bu durum çoğu kez normal olarak kabul edilip bir an önce ergenliğin geçmesi bekleniyor.

Hatırlayın o dönemlerde sivilce yüzünden özgüveninizin düşmesi, hoşlandığınız birisine duygularınızı açıklayamamanız ya da reddedilmeniz… Belki de şu an çok başka bir yerde çok daha farklı bir hayatınız olabilirdi. Ah o ergenlik sivilceleri yok mu. Bir şekilde o dönemi vücudumuzda hala bazı izler taşıyarak atlattık.

Ergenlik döneminden sonra da sivilce sorunu yaşıyorsanız yine bir stres faktörü var.

Fakat bu defa sindirim sorunu nedeniyle oluşan bir stres. Daha doğrusu sindirememe sorunu. Sindirilemeyen besinler bağırsakları strese soktuğu için vücudunuzda sivilce sorunu yaşamaya başlıyorsunuz.

Sindirim ağızda başlayıp bağırsaklarda son bulan 2-72 saat arasında gerçekleşen bir reaksiyon. Bağırsaklarımızın problem yaşadığı ve tanımlayamadığı gıdalar ile karşılaştığında ise belli bir zaman sonra yeter artık deyip çeşitli şikayetler olarak görülebiliyor. Bunlardan bir tanesi de sivilce ( akne ) sorunu.

Lise yılları bitti iş hayatındasınız ve bir sabah işe yüzünüzde bir sivilce ile gidiyorsunuz. Bazıları size ergenliğe yeni mi girdin diye kötü espriler bile yapıyor. Çünkü dün aynı yemekleri yemenize rağmen onlarda herhangi bir sorun yok iken siz de bir anda sivilce sorunu ortaya çıktı. Üstelik oldukça sağlıklı besleniyorsunuz. Bu aslında bir anda ortaya çıkan bir durum değil. Bu vücudun yeter artık dediği bir nokta.

Bu noktada gıda intoleransı hayatınıza girmiş demektir. Çünkü sağlıklı beslenmek intoleranssız beslenmek değildir. İntolerans herkes için sağlıklı olan bir gıdanın aslında sizin için zararlı olması demektir. Problem yemekte olsaydı ki buna zehirlenme diyoruz herkes rahatsız olacaktı. Problem bağırsaklarımızda. Bizim bağırsaklarımız bize özel tıpkı parmak izi gibi.

Herkes için faydalı olan avokado sizin için zararlı olabilir. Bu noktada kendinizi ve bağırsaklarınızı tanımanız ve ona göre beslenmeniz gerekmektedir.

Mevlana’nın da dediği gibi ‘’Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter’’

Güzelliğinize ve bağırsaklarınıza sahip çıkmak kendinizi tanımak için gıda intoleransı yaptırabilirsiniz.

Bize Yazın
Lurivo Test Türkiye
Merhaba, Lurivo Test Türkiye'ye Hoşgeldiniz.

Sizi arayabilmemiz için lütfen iletişim bilgilerinizi bize iletin.

Lurivo Ekibinden Sevgilerle,
Call Now Button